H τελευταία επιθυμία Θεοδωράκη στον Κουτσούμπα: «Θέλω να αφήσω αυτό τον κόσμο ως κομμουνιστής»
Επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα είχε στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης, διαισθανόμενος τον θάνατό του.
Σε προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου του 2020 προς τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, έγραφε:
«Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής».

Ο μουσικοσυνθέτης είχε ζητήσει από τον Δημήτρη Κουτσούμπα να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε «να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του “Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη”, Γιώργο Αγοραστάκη, ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων.
Το πότε θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό.
SPONSORED
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ζήτησε από τον Τραμπ να εγγυηθεί πρόσβαση σε ιερούς τόπους
16:03
ΑΑΔΕ: Κατέσχεσε 415.000 λαθραία τσιγάρα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα 85.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί
15:55
Από 185 αιχμαλώτους πολέμου απελευθέρωσαν Ρωσία και Ουκρανία
15:50
Ιράν: Εκτοξεύσαμε προειδοποιητικούς πυραύλους και drone κατά πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ
15:45