ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για την επικουρική ασφάλιση στη Βουλή - Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ- ΚΚΕ

Κόντρα για την επικουρική ασφάλιση στη Βουλή - Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ- ΚΚΕ
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση - αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ αλλά και το ΚΚΕ να καταθέτουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσαν στις παρεμβάσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ύβρη στις σημερινές γενιές.

"Επικυρώνει μια βαθιά αντικοινωνική πράξη μιας κυβέρνησης που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο δίνουν την εντύπωση πως δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για υλοποίηση πολιτικού σχεδίου εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εκτίμησε ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός όσο και αν προσπαθεί να κρύψει αυτή την αλήθεια εξυπηρέτησης μιας ελίτ, δεν θα αποφύγει το μοιραίο και πως η πτώση του πρωθυπουργού θα είναι ραγδαία, απότομη και η πρόσκρουση θα είναι με πάταγο.

Για κυβερνητική παρέμβαση με άκρως συντηρητικό περιεχόμενο που δημιουργεί ένα σύστημα δύο ταχυτήτων και επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος των νέων ανθρώπων, μίλησε η Φώφη Γεννηματά, ενώ προσχηματικό χαρακτήρισε τον τίτλο του νομοσχεδίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Φέρατε ένα ακόμη αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο με το οποίο δίνετε 8 δις ευρώ στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών», είπε και αναφέρθηκε στο λεγόμενο ατομικό κουμπαρά, υποστηρίζοντας ότι «πλέον οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να στοιχηματίζουν τον κόπο τους πάνω σε χρηματιστηριακές συναλλαγές, τζογάροντας όπως αυτοί που ασχολούνται με το στοιχηματικό κουπόνι».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση «στήνει ένα νέο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, επιβάλλοντας δια νόμου τον τζόγο και μετατρέποντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε χρηματοδότες των αρπακτικών», ενώ για κυβέρνηση του Τζακ του Κουλοχέρη, μίλησε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ