ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή και ο κ. Μητσοτάκης σε βέρτιγκο» - Κόντρα με Χατζηδάκη

Τσίπρας: «Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή και ο κ. Μητσοτάκης σε βέρτιγκο» - Κόντρα με Χατζηδάκη
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κωστής Χατζηδάκης μετά τις σφοδρές και εφ' όλης της ύλης επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πρωταθλητισμό στο ψέμα και απόπειρα διχασμού και δήλωσε περήφανος που ο ίδιος έχει ταυτιστεί με δύσκολες μεταρρυθμίσεις.

Είχε προηγηθεί η δριμύτατη επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρόσφατο ανασχηματισμό φιάσκο και παρωδία, τονίζοντας ότι σήμανε και το τέλος της απόπειρας διεμβολισμού της προοδευτικής παράταξης.

«Αντί για συνεννόηση ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να δημιουργήσει με άθλιους όρους ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής, κλίμα εξαγοράς πολιτικών αντιπάλων. Ποιος νομίζει ότι είναι; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας τον διακατέχει που νόμιζε ότι μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι; Δεν ήξερε σε ποιον απευθύνεται; Ότι πρόκειται για τωρινό σύμβουλό μου που θα με ενημέρωνε; Ή νόμιζε ότι μόλις τον προσέγγιζε θα μαγευόταν;», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και αποκάλυψε ότι ήταν εδώ και καιρό ενήμερος για την πρόθεση του πρωθυπουργού και μάλιστα, πριν ανέβει στο βήμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμη, λόγο για πολιτικό αμοραλισμό και πράξη πολιτικής αγυρτείας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντί για πρόσκληση σε συνεννόηση σχεδίαζε πράξεις πολιτικής αποστασίας. «Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή και ο κ. Μητσοτάκης σε βέρτιγκο», είπε, ενώ αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο το χαρακτήρισε έκτρωμα που θα ξηλωθεί όταν το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Διχασμό και αλαζονεία, του καταλόγισε ο Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε διχαστικός την ημέρα θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη και την ώρα ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο υπουργικό συμβούλιο. «Τρέφεστε από το δόγμα "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν"», είπε ο υπουργός Εργασίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τη συναίνεση και τρέφεται από τις χολερικές επιθέσεις», ανέφερε και δήλωσε περήφανος για τη διαδρομή του, η οποία -όπως είπε- έχει ταυτιστεί με δύσκολες μεταρρυθμίσεις. «Είστε πρωταθλητές στο ψέμα και την εξαπάτηση των πολιτών, αφού δύο χρόνια χρόνια μετά τη διάσωση της ΔΕΗ ,η οποία σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι αποτελεί success story, έρχεστε να κατηγορήσετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μένα για την αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος που οφείλεται στη διεθνή αύξηση της τιμής του ρεύματος και του διοξειδίου του άνθρακα στο Χρηματιστήριο των ρύπων», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ