ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα λόγω των διεθνών εξελίξεων

Γεωργιάδης: Ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα λόγω των διεθνών εξελίξεων
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα λόγω των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά προέβλεψε ο Άδωνις Γεωργιάδης και επεσήμανε ότι δεν είναι στο χέρι της κυβέρνησης να ελέγξει την κατάσταση αυτή.

«Θα υπάρξουν υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα. Δεν θα έρθουν δυνάμει της κυβέρνησης. Δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία», είπε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Παναγιώτη Κουρουμπλή και επεσήμανε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δημιουργήσει μια υπηρεσία όπου οι πολίτες κάνοντας χρήση το e-katanalotis, πριν από τα ψώνια τους μπορούν να γνωρίζουν για τις καλύτερες τιμές.

«Μπορεί να έχει δεκάδες ευρώ διαφορά το ίδιο καλάθι. Το κράτος η κυβέρνηση το υπουργείο ανάπτυξης δούλευε και τους έχει δώσει το εργαλείο υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες αύξησης των τιμών να έχουν ακόμα και δεκάδες ευρώ εξοικονόμηση», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε καυστικά και το ναυάγιο της υπαναχώρησης Αποστολάκη, λέγοντας πως το θέμα έχει τελειώσει και πως «δεν έχασε η Βενετιά βελόνι. Θα βρεθεί άλλος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ