ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Νεοφιλελεύθερος ο πρωθυπουργός με την παραχώρηση του λιμανιού στην Cosco

Κουμουτσάκος: Νεοφιλελεύθερος ο πρωθυπουργός με την παραχώρηση του λιμανιού στην Cosco
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

“Νεοφιλελεύθερο” χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τη σημερινή υπογραφή παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco.

“Ο κ. Τσίπρας βάζει την υπογραφή του σε πολιτικές που χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερες. Ο νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του” τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ Κουμουτσάκος υπενθυμίζοντας πως έχει προηγηθεί η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

“Καλωσορίζουμε την καθυστερημένη προσχώρηση στην πραγματικότητα” δήλωσε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά την πορεία της αξιολόγησης ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει πρόθεση να δεχθεί μέτρα τα οποία χαρακτήρισε υφεσιακά και αναποτελεσματικά. “Η κυβέρνηση ομολογεί απολογία συνθηκολόγησης 5,5 δις” δήλωσε εκφράζοντας την εκτίμηση πως με τα μέτρα αυτά η χώρα δεν θα ανακάμψει και ούτε θα μαζέψει χρήματα.

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως του κ. Δρίτρα κατά το παρελθόν, ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση το κατά πόσο θέσεις που έχουν δημοσίως εκφραστεί από στελέχη της και αρμόδιους υπουργούς αναιρούνται. Έκανε μάλιστα λόγο για ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για οργανώσεις που παρεμβαίνουν για ύποπτους λόγους, δηλώνοντας πως όσο συνεχίζονται οι καταστάσεις αυτές θα υπονομεύεται η εικόνα της χώρας.

“Δικαιώνονται δυστυχώς οι επιφυλάξεις όσον αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας με Τουρκία. Ο κίνδυνος για νέες ροές επιφυλάσσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις” τόνισε χαρακτηρίζοντας ‘υπόλογη’ την κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για αναποτελεσματικούς χειρισμούς.

Ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας σε ερώτηση για το νέο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη τόνισε πως στη ΝΔ βλέπουν “μια απόπειρα να αποκτήσουν πολιτική έκφραση γνωστές πολιτικές φιλοδοξίες”.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως αυτές είναι κακός οιωνός για την ελευθεροτυπία και πως πρόκειται για απόφαση ιδεολογικής τυφλότητας και αντιδημοκρατικής αντίδρασης.

Τέλος ο κ. Κουμουτσάκος καταδίκασε με τον πιο σαφή, ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε το Πρώτο Θέμα, τονίζοντας πως υπάρχουν επαναλαμβανόμενα φαινόμενα, όπως οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στις ανεξάρτητες αρχές που ανησυχούν τη ΝΔ, φαινόμενα που όπως είπε πλήττουν την καρδιά της δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ