ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Κατρούγκαλου στον Δένδια για τη διάσωση και μεταφορά Αφγανών ελληνικού ενδιαφέροντος

Ερώτηση Κατρούγκαλου στον Δένδια για τη διάσωση και μεταφορά Αφγανών ελληνικού ενδιαφέροντος
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η κυβέρνηση για τη διάσωση και ασφαλή μεταφορά Αφγανών πολιτών ελληνικού ενδιαφέροντος, ζητά να πληροφορηθεί με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν όσοι Έλληνες πολίτες παρέμεναν σε αυτό μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Την ίδια ώρα ωστόχο, δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης Αφγανών πολιτών οι οποίοι είχαν συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τη χώρα μας.

"Φαίνεται μάλιστα ότι σχετικές προσπάθειες μεταφοράς από τη χώρα σε ασφαλείς προορισμούς έχουν μέχρι σήμερα αποτύχει, για λόγους που πρέπει να γίνουν γνωστοί στη Βουλή", υποστηρίζει ο κ. Κατρούγκαλος και καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

-Πόσοι είναι οι Αφγανοί πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος και ποια ακριβώς είναι η σχέση τους με τη χώρα μας; Πόσοι από αυτούς έχουν ήδη μεταφερθεί από το Αφγανιστάν σε ασφαλείς προορισμούς; Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική επιχείρηση και ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την διάσωση των υπολοίπων;
-Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα και σε ποιες άλλες θα προχωρήσετε για την ενίσχυση της Πρεσβείας μας στο Πακιστάν προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα αυξημένα καθήκοντα επί του πεδίου στο Αφγανιστάν;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ