ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας: Καταλυτικός ο εμβολιασμός των εφήβων - Τι αποκάλυψε για τα τρία παιδιά του

Τσιόδρας: Καταλυτικός ο εμβολιασμός των εφήβων - Τι αποκάλυψε για τα τρία παιδιά του
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη σύσκεψη για τον εμβολιασμό των παιδιών στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε και ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη εμβολιασμού των άνω των 12 ετών εν μέσω της μετάλλαξης Δέλτα

«Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία.

Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος ανέφερε ότι και τα τρία παιδιά του που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων, που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε μάλιστα ότι οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα. Κι αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα.

Επίσης τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παιδίατροι στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ