ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Και υγειονομικοί στο κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στην Καρδίτσα

Πλεύρης: Και υγειονομικοί στο κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στην Καρδίτσα
INTIME NEWS

Και υγειονομικοί έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας, αποκάλυψε την Τρίτη στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης και διαμήνυσε ότι το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί με την κυβέρνηση να μην ανέχεται καμία παρέκκλιση.

Στο πλαίσιο συζήτησης της τροπολογίας με τις κυρώσεις και την αυστηροποίηση του πλαισίου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η ΕΔΕ, που ολοκληρώθηκε, αποκάλυψε και την εμπλοκή και υγειονομικών στην υπόθεση.

«Δυστυχώς προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί. Ενημέρωσα τον διοικητή της ΥΠΕ ο οποίος θα λάβει άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα. Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση», είπε και πρόσθεσε ότι στο Κέντρο στην Καρδίτσα είχαν γίνει συνολικά 31.000 εμβολιασμοί και όχι 40.000, γιατί υπήρχε μεγάλη προσέλευση, επειδή ο εμβολιασμός γινόταν με το Pfizer. Εκτός από την υπάλληλο που παρανόμως έμπαινε στο σύστημα για να χορηγήσει τα πλαστά πιστοποιητικά, διατάχθηκε ΕΔΕ και για τους υγειονομικούς που έπαιρναν πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι και έχουν επίσης μπει σε αναστολή. «Λυπούμαστε να βγάζουμε υγειονομικούς σε αναστολή αλλά είναι πράξη μεγίστης απαξίας να εκδίδεις πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δείχνει ροπή προς εγκληματική πράξη. Θα υπάρξουν δυνατότητες δεύτερης ευκαιρίας, αλλά θα είμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε πράξη πάει να δυναμιτίσει το σύστημα», επεσήμανε.

Αναπτύσσοντας την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την άρση αναστολής των υγειονομικών που εμβολιάζονται, ανέφερε ακόμη, ότι θα ελεγχθούν και ύποπτες δηλώσεις νόσησης, ενώ θα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών φέρνει αποτελέσματα, καθώς αυξήθηκαν τα ποσοστά εκείνων που αποφάσισαν να κάνουν το εμβόλιο, φέρνοντας μάλιστα, ως παράδειγμα τον Παύλο Πολάκη.

«Χαιρετίζουμε τους ιδιώτες ιατρούς και βουλευτές μεταξύ αυτών που φωτογραφήθηκαν χθες να εμβολιάζονται επειδή ήξεραν ότι έρχεται σήμερα η τροπολογία των κυρώσεων. Βάζουμε στην πρώτη θέση τη δημόσια υγεία», ανέφερε.

Ο Θάνος Πλεύρης απέφυγε πάντως, να απαντήσει στο ερώτημα του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι βουλευτές στην ΚΟ της ΝΔ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε τέτοια προσωπικά δεδομένα.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης από την πλευρά του ανέφερε πως σήμερα οι βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι 5. Θα προσέρχονται στη Βουλή έχοντας υποβληθεί σε δύο εβδομαδιαία τεστ, στα αποτελέσματα των οποίων θα έχει πρόσβαση ο γιατρός της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ