ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ΑΕΠ: Ξεπερνά τις προσδοκίες η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Μητσοτάκης για ΑΕΠ: Ξεπερνά τις προσδοκίες η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που ξεπερνά τις προσδοκίες κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός δεσμεύεται για την προσήλωση της κυβέρνησης σε μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανάπτυξη και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

«Η ελληνική οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη κατά 16,2% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Ακόμη και σε μια περίοδο με μερικά lockdown, το τριμηνιαίο ΑΕΠ είναι ήδη πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που παρέχουν ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το β' τρίμηνο εφέτος, καταγράφηκε πολύ ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 16,2% ωθούμενη τόσο από την κατανάλωση, όσο και από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές.

Παράλληλα, το ΑΕΠ αυξήθηκε 3,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο εφέτος.

Το α' τρίμηνο 2021 σε σχέση με το α' τρίμηνο 2020, το ΑΕΠ μειώθηκε 2,3% παρά το lockdown, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη το α' εξάμηνο εφέτος να διαμορφώνεται σε περίπου 7%.

«Έκρηξη» 16,2% του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ