ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ορκίζονται Στυλιανίδης - Τουρνάς για το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα ορκίζονται Στυλιανίδης - Τουρνάς για το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
ΙΝΤΙΜΕ

Σήμερα, Παρασκευή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Χρήστου Στυλιανίδη ως υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Ευάγγελου Τουρνά ως υφυπουργού. 

Η ορκωμοσία θα γίνει ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσει στις 12:30 η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται πως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα με την τιμητική πολιτογράφηση ως πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Χρήστου Στυλιανίδη.

Στο Προεδρικό Διάταγμα, που υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναγράφεται ότι «ο Στυλιανίδης Χρήστος του Μέλη έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα».

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει αρχική ιθαγένεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ίδια απόφαση γίνεται ακόμη αναφορά στην πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019 , ενώ υπογραμμίζεται ότι «αντιμετώπισε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική και η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

«Δεδομένης της σημαντικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα μας για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του COVID-19, αλλά και τη θωράκισή της από επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, με την πολιτογράφησή του, μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξυπηρέτηση αυτού του εξαιρετικού συμφέροντος της Ελλάδας».

Τέλος, αναφέρεται: «Μετά από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνα πολίτη τον κυπριακής ιθαγένειας Στυλιανίδη Χρήστο του Μελη, γεννηθέντα στις 26-6-1958 στη Λευκωσία της Κύπρου».

ΦΕΚ πολιτογράφηση Χρήστου Στυλιανίδη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ