ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου για εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία

Φωτίου για εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία
ΙΝΤΙΜΕ

«Ο μόνος που "βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά" για να μη βλέπει την πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν υπήρξε «ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία» και πως είναι «αόρατοι οι μεγάλοι χαμένοι της πανδημίας, γυναίκες, παιδιά, ανάπηροι, ηλικιωμένοι».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Υποσχέθηκε προστασία του οικογενειακού εισοδήματος ο πρωθυπουργός που δεν ενίσχυσε ούτε με 1 ευρώ τα νοικοκυριά των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων κατά την πανδημία όπως έκαναν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Υποσχέθηκε στα ακραία φτωχά νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος 50 εκατομμύρια τα Χριστούγεννα αντί για κοινωνικό μέρισμα 1,5 δισ. σε αδύναμα και μεσαία στρώματα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπερηφανεύτηκε ότι όλα τα παιδιά βρήκαν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ όταν άφησε φέτος εκτός 83.000 παιδιά.

Υποσχέθηκε καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας εκείνος που ονόμαζε συσσίτια τα σχολικά γεύματα μεσογειακής διατροφής και τα καθήλωσε στα 185.000 καθημερινά που του παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να τα επεκτείνει σε όλους τους 600.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Αντί για παιδική προστασία στους ανήλικους, παιδική εργασία και δωρεάν Gigabyte στο κινητό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ