ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανάρτηση Τσίπρα για τη νέα σχολική χρονιά : Πρώτο κουδούνι με ανασφάλεια και ανησυχία

Η ανάρτηση Τσίπρα για τη νέα σχολική χρονιά : Πρώτο κουδούνι με ανασφάλεια και ανησυχία
Instagram/ Alexis Tsipras

Ανάρτηση στο Instagram έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για την  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς «ανεβάζοντας» μια φωτογραφία των δύο γιών του να είναι στην πόρτα έτοιμοι να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Όπως έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του «ετοιμάσαμε σήμερα τα παιδιά μας και τα είδαμε να τρέχουν με τη σάκα στον ώμο και με ανυπομονησία, για να βρούνε τους φίλους τους και τους καθηγητές τους».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες επιστρέφουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε «γιατί όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, πάντα τα παιδιά θα τρέχουν προς το αύριο».

Κλείνοντας την ανάρτησή του ο πρόεδρος του Αλέξη Τσίπρα ευχήθηκε «δύναμη, υπομονή, φροντίδα» σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Instagram για την πρώτη ημέρα στο σχολείο

Ετοιμάσαμε σήμερα τα παιδιά μας και τα είδαμε να τρέχουν με τη σάκα στον ώμο και με ανυπομονησία, για να βρούνε τους φίλους τους και τους καθηγητές τους.

Γιατί όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, πάντα τα παιδιά θα τρέχουν προς το αύριο.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλή σχολική χρονιά!

Δύναμη, υπομονή, φροντίδα στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους.

Σε ξεχωριστό μήνυμα, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να τονίσει τις αστοχίες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ίδιο, γράφοντας χαρακτηριστικά, «Πέρυσι στην αρχή μάς έλεγαν ότι δεν κολλάνε τα παιδιά στα σχολεία. Μετά μας είπαν ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν πρώτα, γιατί τα παιδιά μας είναι πολλαπλασιαστές του ιού. Φέτος μας λένε ότι για να κλείσουν θα πρέπει να νοσήσουν ταυτόχρονα τουλάχιστον 15 παιδιά σε κάθε τάξη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook

Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι και τα σχολεία άνοιξαν σχεδόν όπως έκλεισαν τον Ιούνη.

Χωρίς καμία αλλαγή, χωρίς καμία φροντίδα για μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις, χωρίς περισσότερα μέτρα προστασίας, περισσότερους εκπαιδευτικούς ή περισσότερες αίθουσες.

Το μόνο που άλλαξε είναι οι κανόνες: Πέρυσι στην αρχή μάς έλεγαν ότι δεν κολλάνε τα παιδιά στα σχολεία. Μετά μας είπαν ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν πρώτα, γιατί τα παιδιά μας είναι πολλαπλασιαστές του ιού. Φέτος μας λένε ότι για να κλείσουν θα πρέπει να νοσήσουν ταυτόχρονα τουλάχιστον 15 παιδιά σε κάθε τάξη.

Και το συναίσθημα που για άλλη μια φορά μάς κυριεύει στο πρώτο σχολικό κουδούνι, είναι ανασφάλεια και ανησυχία.

Γιατί κάθε νοήμων γονιός δε χρειάζεται να είναι λοιμοξιολόγος για να καταλάβει τι θα μπορούσε να σημαίνει κάτι τέτοιο.

Παρόλα αυτά, ετοιμάσαμε σήμερα τα παιδιά μας και τα είδαμε να τρέχουν με τη σάκα στον ώμο και με ανυπομονησία, για να βρούνε τους φίλους τους και τους καθηγητές τους. Γιατί όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, πάντα τα παιδιά θα τρέχουν προς το αύριο.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλή σχολική χρονιά! Δύναμη, υπομονή, φροντίδα στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ