ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινές κάθειρξης και πρόστιμα για όσους κακοποιούν ζώα εργασίας

Ποινές κάθειρξης και πρόστιμα για όσους κακοποιούν ζώα εργασίας
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιμέτωποι με ποινές κάθειρξης και τσουχτερά πρόστιμα θα βρίσκονται όσοι κακοποιούν ζώα εργασίας, σύμφωνα με τροποποίηση που επέφερε η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς προχώρησε νομοτεχνικές βελτιώσεις, με σημαντικότερη εκείνη που αφορά όλους όσοι κακοποιούν ζώα εργασίας. Σύμφωνα με τις αλλαγές, τα άτομα αυτά θα καταγράφονται στο μητρώο παραβατών και θα υπόκεινται στο καθεστώς των αυστηρών προστίμων αλλά και των ποινών κάθειρξης που προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις βάναυσης συμπεριφοράς σε ζώα.

Άλλη τροποποίηση προβλέπει μεταβατική περίοδο έξι μηνών για την προσαρμογή των δήμων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που προβλέπεται για τη δημιουργία ολοκληρωμένου επιχειρησιακού προγράμματος για την περισυλλογή, την κτηνιατρική περίθαλψη,τη σήμανση, την στείρωση και την εύρεση αναδόχου αδέσποτων ζώων.

Σε ότι αφορά στα 15 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στους δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι εντός τριμήνου θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ