ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για Μπογδάνο: Εξελίσσεται σε κατά συρροή χαφιέ - Η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσες

ΚΚΕ για Μπογδάνο: Εξελίσσεται σε κατά συρροή χαφιέ - Η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσες
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η κίνηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να κοινοποιήσει δημοσίευμα με ονόματα μικρών μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας, που είναι μετανάστες. 

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε τη διαγραφή του βουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ:

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ' επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων» αναφέρει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

«Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτήν τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι' αυτήν τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της».

Νωρίτερα, ανακοίνωση για το θέμα είχε εκδώσει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του: «Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας».

Και σημειώνει πως «πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνησή του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος».

Όπως επισημαίνει, «το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πώς βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρει:

«Όταν είσαι ακροδεξιός σε σοκάρει παιδιά μεταναστών να πηγαίνουν στο σχολείο. Δεν σε σοκάρει ότι εν μέσω πανδημίας λειτουργούν τάξεις με 25 παιδιά.Για τους ακροδεξιούς είναι πρόβλημα ένα παιδί μεταναστών να βρίσκεται σε σχολική αίθουσα. Δεν θα ήταν πρόβλημα να είναι σε κάποιο εργασιακό κάτεργο. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δημοσιοποιήσουν ονόματα μικρών μαθητών και μαθητριών. Με καθυστέρηση κατάλαβαν τι έκαναν και "κατέβασαν" τη λίστα. Θα λογοδοτήσουν όμως για αυτή την κίνηση. Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά και έτσι θα μείνουν. Ούτε βήμα πίσω. Κάθε παιδί που μαθαίνει να σκέφτεται και να ονειρεύεται μέσα από την ελληνική γλώσσα αποτελεί πλούτο για την συλλογικής μας ταυτότητα. Θα υπερασπιστούμε αυτή την ταυτότητα, θα υπερασπιστούμε τον δημοκρατικό και ανοιχτό χαρακτήρα της κοινωνίας μας.

«Υ.Γ. Το γεγονός ότι το άρθρο αναφέρεται με κολακευτικά λόγια σε συγκεκριμένο βουλευτή της ΝΔ δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Οι ακροδεξιές συγγένειες δεν κρύβονται».

Απέσυρε το δημοσίευμα ο Μπογδάνος

«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού», ανέφερε ο βουλευτής, επισυνάπτοντας την ανακοίνωση της ιστοσελίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ