ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Βελόπουλος: Να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ

Βουλή - Βελόπουλος: Να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στους λόγους για τους οποίους η Ελληνική Λύση δεν συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

Υποστήριξε ότι η ΔΕΘ είναι ένα εμπορικό και οικονομικό γεγονός και δεν θα πρέπει να συμμετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά «μόνο ο πρωθυπουργός για να κάνει τα εγκαίνια. Αυτό θα έκανε μια σοβαρή χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τα όσα ανέφερε μιλώντας στην ΔΕΘ.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα συμφέροντα μας με την Τουρκία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα. Είναι δυνατόν; Ευθυγραμμισμένα συμφέροντα με τον εχθρό μας που διεκδικεί Αιγαίο, Κύπρο, Κρήτη, Θράκη και όλη την Ελλάδα;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

«Η Ελλάδα ποτέ δεν ευθυγράμμισε τα συμφέροντά της με αυτά της Τουρκίας, γιατί πολύ απλά η ιδιοκτησία δεν υπάγεται απλά σε ένα καθεστώς συμφέροντος αλλά σε ένα καθεστώς πραγματικότητας».

Ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με την καταπολέμηση της υπεραλίευσης στο Αιγαίο, αφού «πρέπει να γίνει κάτι γι' αυτό», ωστόσο πρόσθεσε ότι «πριν προχωρήσει να στερήσει το ψωμί από τον Έλληνα ψαρά, ας ανακηρύξει αλιευτικές ζώνες ώστε να απαγορευτεί στους Τούρκους να αλιεύουν παράνομα στην δική μας θάλασσα. Σήμερα μάλιστα είχαμε και επεισόδιο στο Αιγαίο, με Τούρκο ψαρά που απείλησε να σφάξει Έλληνα ψαρά», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις αυξήσεις στα τρόφιμα και ζήτησε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και την αναστολή του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, προκειμένου να ανακουφισθούν, όπως είπε, οι πολίτες.

«Η τιμή του γάλακτος καθορίζεται από γαλακτοβιομήχανους που έχουν ρημάξει την ελληνική γαλακτοβιομηχανία. Κάνετε αθρόες εισαγωγές επιβλαβούς γάλατος, από την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Κλείσετε τα σύνορα στις αθρόες εισαγωγές. Πώς μπορεί να γίνει, επειδή είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γίνεται κ. Πέτσα», είπε ο κ. Βελόπουλος, απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και συνέχισε:

«Κάντε αυτό που έκανε η Γερμανία με την Ολλανδία. Οι Γερμανοί έκαναν συνεχείς ελέγχους στα γαλακτοκομικά προϊόντα από την Ολλανδία και έτσι κατέρρευσε η τακτική των Ολλανδών, γιατί εν τω μεταξύ βρέθηκαν κατά τους ελέγχους επικίνδυνες ουσίες στα προϊόντα».

Τέλος ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε ότι προετοιμάζεται «συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε.

«Κάθε φορά που έρχεται ο πρωθυπουργός, έχετε συζητήσεις. Εγώ δεν ενημερώθηκα ποτέ από τον πρωθυπουργό. Όλα αυτά οδηγούν στην συγκυβέρνηση. Αν δεν είναι έτσι, πείτε μου γιατί έχετε ψηφίσει μέχρι σήμερα το 60% των νομοσχεδίων; Κάθε ψήφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκυβέρνηση. Θέλουμε μία τετραετία. Την Κυριακή των εκλογών, σας ζητάμε να μας δώσετε μια ημέρα από την ζωή σας και θα σας δώσουμε χιλιάδες μέρες χαράς και επιτυχίες. Γιατί για εμάς είναι πρώτα η Ελλάδα και πρώτα οι Έλληνες».

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στον Κυριάκο Βελόπουλο

Στον Κυριάκο Βελόπουλο απάντησε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, εγκαλώντας τον για τη φράση του ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν ξέρω μήπως στο μυαλό σας είχατε τον κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», είπε και επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση και ο σημερινός πρωθυπουργός είχαν πει για μείωση του ΕΝΦΙΑ και τον μείωσαν, ενώ υπήρξε και μείωση στο φόρο επιχειρήσεων αλλά και στον εξαγωγικό φορολογικό συντελεστή. «Άρα το ποιος είπε ψέματα και ποιος όχι το καταλαβαίνουν όλοι», υπογράμμισε και απέρριψε την κριτική του κ. Βελόπουλου περί σκοτωμένης οικονομίας, καθώς άλλα λένε οι δείκτες για τους ρυθμούς ανάπτυξης.

«Η ανάπτυξη προήλθε από την εμπιστοσύνη προς τη χώρα που αποκατέστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης», κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ