ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Πέτσα - Ραγκούση στη Βουλή για το δημόσιο χρέος

Κόντρα Πέτσα - Ραγκούση στη Βουλή για το δημόσιο χρέος
Photo Collage via INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση για το δημόσιο χρέος είχαν στη Βουλή την Τετάρτη ο Στέλιος Πέτσας και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση ότι φέρνει διάταξη που ανοίγει το δρόμο για την υπερχρέωση των δήμων.

«Το 2011, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της χρεοκοπίας, με το χρέος στο 171%, μπήκαμε πολλοί τότε στη μάχη απέναντι σε αυτή τη θηλιά για τη χώρα. Ένα από τα μέτρα που είχαμε πάρει τότε, ήταν το φρένο στο χρέος των δήμων, οι οποίοι είχαν αρνητική συμβολή στη διόγκωση του δημοσίου χρέους», είπε και χαρακτήρισε εγκληματική την απόφαση της κυβέρνησης.

«Είναι μια εγκληματική απόφαση κατά του συνόλου της χώρας. Δεν έχετε δικαίωμα να ξαναχρεοκοπήσετε τη χώρα», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να περνά στην αντεπίθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, όταν έχουμε μια παγκόσμια πανδημία και αποφασίζουμε να θυσιάσουμε μεγάλο μέρος της συλλογικής μας ευημερίας, μένοντας στο σπίτι και μη δουλεύοντας, το εισόδημα (ΑΕΠ) πέφτει.

«Για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναπληρώσαμε το χαμένο εισόδημα από το εξωτερικό. Τα δανεικά που λέτε, εισέρρευσαν στη χώρα, με τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια, επειδή η κυβέρνηση απεκατέστησε την εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Περιμένω από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, να εξαγγείλει ένα πρόγραμμα λιτότητας, απολύσεων και περιορισμού του δημοσίου χρέους. Να πείτε, ποιες δαπάνες θα περικόψετε και ποια έξοδα θα αυξήσετε, σε αντιδιαστολή με το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ