ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης από τον Άδωνι Γεωργιάδη

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης από τον Άδωνι Γεωργιάδη
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τη στήριξη των πολιτών εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των διεθνών οίκων, άφησε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ για το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι το 2021 είναι πιθανό να αναδειχθεί σε χρονιά με ρεκόρ ανάπτυξης όλων των εποχών και αναφέρθηκε στις αναλύσεις για ανάπτυξη μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο 5,9%.

«Ο διεθνής οικονομικός τύπος μιλά για οικονομικό θαύμα της Ελλάδας. Τα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν εξαιρετικά θετικό αποτύπωμα. Ξένοι αναλυτές μιλούν για ανάπτυξη κοντά στο 8%. Αν συμβεί αυτό και υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης των πολιτών», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι όπως αντιμετωπίστηκε η πανδημία αλλα και άλλες κρίσεις κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, έτσι «με σύνεση και σωφροσύνη θα αντιμετωπιστεί και η κρίση πληθωρισμού».

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία του κύματος ανατιμήσεων. «Το κράτος θα καλύψει όλη την αύξηση στο ρεύμα στο μέσο νοικοκυριό, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κλειστά συμβόλαια με ΔΕΗ και είναι προστατευμένες», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι στις 4 χαμηλότερες θέσεις στον μέσο πληθωρισμό σε ετήσια βάση στην ΕΕ. Σημείωσε ακόμη, ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην κερδοσκοπήσουν κάποιοι επιχειρηματίες με αφορμή τις αυξήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χαρακτήρισε ακόμη, τον λιγνίτη ως την πιο ζημιογόνα και ρυπογόνα πηγή ενέργειας για τη ΔΕΗ και ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ