ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα o Εκρέμ Ιμάμογλου - Θα συναντηθεί με τον Μπακογιάννη

Στην Αθήνα o Εκρέμ Ιμάμογλου - Θα συναντηθεί με τον Μπακογιάννη
ΙΝΤΙΜΕ

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο Ιμάμογλου θα ανταποδώσει έτσι την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην ο Κωνσταντινούπολη ο Κώστας Μπακογιάννης τον περασμένο Μάρτιο.

Οι δύο δήμαρχοι φαίνεται πως διατηρούν πολύ καλή σχέση. Ο Ιμάμογλου μάλιστα έδειξε τότε τα θετικά αισθήματά του ανταποκρινόμενος στην πρόταση να επισκεφθεί μαζί με τον Μπακογιάννη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, κάτι που είχε να πράξει δήμαρχος πάνω από 20 χρόνια.

ΙΝΤΙΜΕ

Τον Μάρτιο ο Εκρέμ Ιμάμογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη μου τιμή να φιλοξενώ εδώ τον φίλο μου τον Κώστα. Ζω επίσης την πολύ μεγάλη τιμή να ξεκινώ την ημέρα μου ενώπιον του Παναγιώτατου Πατριάρχη. Σήμερα, πρώτα ο θεός, θα ζήσουμε μια ωραία ημέρα Αθήνας-Κωνσταντινούπολης. Όπως προανέφερε και ο Πατριάρχης, πιστεύω πως μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας την ιστορική ευθύνη, προκειμένου να χτίσουμε την ωραία γέφυρα ειρήνης Αθήνας-Κωνσταντινούπολης που είναι γεμάτη με όμορφα αισθήματα. Αποτελεί για εμάς μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός μια αρχαία πόλη, όπως η Κωνσταντινούπολη, να βρίσκεται σε ιστορική συνύπαρξη με την Αθήνα, μια συνύπαρξη που διαρκεί για χιλιετίες. Είμαι σίγουρος πως σε κάθε τομέα θα φέρουμε την τοπική αλλά και την κάθε ευθύνη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μεταξύ των δύο πόλεων. Πιστεύω πως θα είναι μια όμορφη ημέρα και ένα ωραίο ξεκίνημα. Ελπίζω πως από εδώ και πέρα με βάση τις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών θα είναι πολύ καλές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ