ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Εντολή ολοκλήρωσης της έρευνας για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο

Υπόθεση Novartis: Εντολή ολοκλήρωσης της έρευνας για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο
AP Photo / Ahn Young-joon

Εντός δύο μηνών θα πρέπει να περατωθεί η έρευνα για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πέντε χρόνια υπό εισαγγελικό έλεγχο για την υπόθεση της Novartis

Αυτό ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης από τους τρεις εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της Novartis με την επισήμανση ότι «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους δύο πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί», με πηγές της Οικονομικής Εισαγγελίας να τονίζουν ότι το «εύλογο χρονικό διάστημα» δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 2 μηνών.

Μάλιστα ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην παραγγελία του τους ψέγει για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, τονίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και πλέον μετράει ο 5ος χρόνος που βρίσκονται σε μία άτυπη ομηρία.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από την ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται», φέρεται να επισημαίνει στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Γεωργιάδης είχε υποβάλει αίτημα για επίσπευση της έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ