ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ - Πρόωρες κάλπες «βλέπουν» οι πολίτες

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ - Πρόωρες κάλπες «βλέπουν» οι πολίτες
INTIME

Προβάδισμα της τάξης του 10% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία ALCO για λογαριασμό του Open.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση, ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή τη φθορά με το ποσοστό να παραμένει κοντά στο 24%.

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες και μόλις το 22% απαντά θετικά.

Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί για την ακρίβεια, με το 42% να εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και το 27% να λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τέλος, στο ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί το 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και το 7% Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ