ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2021 - Τσίπρας: H νέα γενιά δεν χρειάζεται gigabytes αλλά πραγματικούς μισθούς

ΔΕΘ 2021 - Τσίπρας: H νέα γενιά δεν χρειάζεται gigabytes αλλά πραγματικούς μισθούς

Το ζήτημα της νέας γενιάς πρέπει να αντιμετωπιστεί, όχι με gigabytes αλλά με πραγματικούς μισθούς, τόνισε ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τους πρότεινε ένα εξευτελιστικό πρόγραμμα με gigabytes κι ένα πρόγραμμα που δεν πριμοδοτεί με 1.200 ευρώ, αλλά με περίπου 100 ευρώ το μήνα τους νέους εργαζόμενους.

«Σκοπός του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι νέοι άνθρωποι να μείνουν εδώ και να δημιουργήσουν εδώ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στην πρόταση για αναδιαμόρφωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και στην πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, πρόταση που απευθύνεται κυρίως στους νέους όπως είπε.

«Χρειάζεται ένα συνολικότερο όραμα και πρέπει να γίνει εθνικός στόχος η καταπολέμηση του brain drain αλλά και η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κατανοώ τη δημοσκοπική αναγκαιότητα του κ. Μητσοτάκη να προσεγγίσει μία κοινωνική κατηγορία, τους νέους που έχει παραμελήσει και στοχοποιήσει τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε, απαντώντας στην πρώτη ερώτηση και σημείωσε: Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν gigabytes και χαρτζιλίκια, θέλουν όραμα και συνθήκες ζωής και εργασίας.

Χαρακτήρισε εξευτελιστικές για τους νέους τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα 5 GB και το πρόγραμμα για 100 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες. «Αυτά δεν δημιουργούν προοπτική. Εμείς μιλάμε για ριζικές αλλαγές και για όραμα που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις οι νέοι να μείνουν και να δημιουργήσουν στην χώρα» τόνισε.

Είπε ότι πρότασή του για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ριζοσπαστική μεταρρύθμιση και ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού επίσης αφορά τους νέους.

Μίλησε ακόμη για το σχέδιο για αξιοπρέπεια στην εργασία: «Εμείς στο πρόγραμμά μας μιλήσαμε για αύξηση κατώτατου μισθού που αφορά τους νέους ανθρώπους για να δημιουργήσουμε συνθήκες αξιοπρέπειας στο χώρο εργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην παρατήρηση δε ότι οι νέοι δεν ακούνε τα κόμματα απάντησε: «Καλά κάνουν και δεν ακούν τα κόμματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ