ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Κεραμέως στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους - Στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμών

Έκκληση Κεραμέως στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους - Στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμών
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους απηύθυνε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για την παιδεία, η υπουργός Παιδείας που δέχθηκε κριτική για τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρουσίασε στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στην εκπαιδευτική κοινότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι με ποσοστό που ξεπερνά το 82%, ενώ το ποσοστό στους μαθητές λυκείου (15-18 ετών) που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση ανέρχεται στο 35% και στους μαθητές δημοτικού και γυμνασίου (12-14 ετών) στο 17%. Στα πανεπιστήμια τα ποσοστά είναι πιο υψηλά με το ποσοστό εμβολιασμού στους φοιτητές να αγγίζει το 75,5%. Στο διοικητικό προσωπικό το ποσοστό ανέρχεται στο 87%, ενώ στα μέλη ΔΕΠ ξεπερνά το 91%.

"Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με δύο διαφορές σε σχέση με πέρυσι", είπε και αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των μαθητών και στα πολλά τεστ που γίνονται στα σχολεία. Όπως είπε η κ. Κεραμέως μετά την εμφάνιση κρούσματος όσοι αποτελούν στενές επαφές υποβάλλονται σε επτά τεστ την εβδομάδα, δωρεάν από το κράτος. "Το σχολείο φέτος θα λειτουργήσει με αυξημένους εντατικούς και αυτοδιαγνωστικους ελέγχους", είπε.

Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΚΙΝΑΛ και απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας είπε: "Δεν κάνετε τίποτα και καμία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Κάνετε μικροδιευθετήσεις, όχι μεταρρυθμίσεις". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως δεν υπάρχει ούτε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον εμβολιασμό. "Ο μέσος πολίτης για το σχολείο θα ήθελε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Να μη βλέπει μετά από δύο χρόνια να συνωθούνται μαθητές στα θρανία. Να μη βλέπει μετά από δύο χρόνια να υπάρχουν ακόμα κοντέινερς. Να μη βλέπει μετά από δύο χρόνια το μαθησιακό κενό. Να μη βλέπει μετά από δύο χρόνια την αδυναμία να παρακολουθήσει ο μαθητής και να νιώθει ο ίδιος την αγωνία τι θα γίνει. Να μη βλέπει μετά από δύο χρόνια άλλον έναν πειραματισμό για την είσοδο στα πανεπιστήμια. Να μη βλέπει εν τέλει μετά από δύο χρόνια όλα όσα η Κυβέρνησή σας έπραξε αυτόν τον καιρό", είπε.

"Tα σχολεία, και δεν είναι σχήμα λόγου, ανοίγουν φέτος όπως έκλεισαν πέρυσι. Ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία δεν έχετε να παρουσιάσετε στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην κατεύθυνση της αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού, ούτε μία αίθουσα παραπάνω, λέγοντας ότι χρειάζονται προϋποθέσεις", ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ