ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συστάσεις Βορίδη στους συνηγόρους αλλοδαπών σχολικών καθαριστριών

Συστάσεις Βορίδη στους συνηγόρους αλλοδαπών σχολικών καθαριστριών
INTIME

Συστάσεις στους συνηγόρους των αλλοδαπών καθαριστριών σχολείων του Δήμου Αθηναίων να αξιοποιήσουν το «εργαλείο» που τους παρέχει ο νόμος του 2016 για τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, απηύθυνε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στην περίπτωση των 25-27 καθαριστριών των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, με αφορμή κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως η πρόσληψή τους προσκρούει στο Σύνταγμα και ότι το ειδικό καθεστώς των συμβάσεων έργου που είχαν, βασιζόταν σε μεταβατική διάταξη προσαρμογής.

«Δική μου δουλειά δεν είναι να παρέχω νομικές συμβουλές, αλλά από τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων, λέει ότι έχει τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσει με δικές του δαπάνες, η λύση είναι απλή και εύκολη και διαφυλάσσει την ακεραιότητα του νομικού μας συστήματος», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας καθαριότητας δημοτικών κτιρίων, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς.

Σε ότι αφορά στην τροπολογία που παρατείνει για τρεις μήνες και συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου τις συμβάσεις όσων προσλήφθηκαν στους ΟΤΑ για την κάλυψη αναγκών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ξεκαθάρισε ότι αυτή θα είναι η τελευταία παράταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ