ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis - Σταϊκούρας: Ζητήσαμε στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές για να ασκηθούν αγωγές

Novartis - Σταϊκούρας: Ζητήσαμε στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές για να ασκηθούν αγωγές
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στις αμερικανικές αρχές για την υπόθεση της Novartis έχει απευθυνθεί η κυβέρνηση προκειμένου να ασκηθούν αγωγές και να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επεσήμανε πως με βάση τα στοιχεία που θα αποσταλούν θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα.

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

«Έχουμε απευθυνθεί στις αμερικανικές αρχές για να μας δοθούν στοιχεία. Με βάσει τα στοιχεία που θα έρθουν από την αμερικανική Δικαιοσύνη, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, θα προτείνει στο ελληνικό Δημόσιο τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε», ανέφερε μετά τις αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ για αναιτιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης.

Το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών κατατέθηκε στις 26/7/2021 και πρωτοκολλήθηκε στις 30/7/2021.

«Όχι μόνο ξεκινήσαμε την διαδικασία αλλά ακολουθούμε πιστά τα βήματα που μας λέει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους», σημείωσε και θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2018, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «με τους χειρισμούς της συγκαλύπτει το ελληνικό σκέλος ενός αδιαμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ