ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ρωμηών Πράξεις»: Εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά στο Βυζαντινό Μουσείο

«Ρωμηών Πράξεις»: Εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά στο Βυζαντινό Μουσείο

Εκδήλωση με θέμα «Σεπτεμβριανά 1955: Ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης» διοργανώνει η εθελοντική ομάδα «Ρωμηών Πράξεις» σε συνεργασία με τους Δήμους Αλίμου, Π. Φαλήρου και το Ίδρυμα Friedrich Naumann, με αφορμή την 66η επέτειο του πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22).

Ομιλητές θα είναι ο Αλέξης Αλεξανδρής, τέως πρέσβης, ο Μάνος Στεφανίδης, ακαδημαϊκός και κριτικός τέχνης. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος και εκδότης Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Στην εκδήλωση θα γίνει η βράβευση των νικητών των διαγωνισμών δοκιμίου και εξωφύλλου και αφιέρωμα στη μνήμη του αείμνηστου Νικολάου Μαγγίνα, φωτογράφου και δημοσιογράφου, που «έφυγε» αδόκητα τον περασμένο Απρίλιο. Παράλληλα, στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση των έργων του εικαστικού διαγωνισμού.

Η έκθεση από τις 27/9 έως 3/10 θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αλίμου. (Λεωφ. Ιωνίας 24, Άλιμος)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Ο αριθμός των παρισταμένων θα είναι προκαθορισμένος.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Ώρα προσέλευσης: 19:00.

Γ.Μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ