ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα κατά Σπίρτζη: Οι δολοφονίες γυναικών δεν είναι για μικροπολιτική αντιπαράθεση

Συρεγγέλα κατά Σπίρτζη: Οι δολοφονίες γυναικών δεν είναι για μικροπολιτική αντιπαράθεση
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών δεν είναι ζήτημα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης αλλά ζήτημα εθνικής σημασίας, υπογραμμίζει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, στρεφόμενη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, για τις δηλώσεις του σχετικά με τη γυναικοκτονία στη Ρόδο.

«Είναι εξοργιστικό να χρησιμοποιούνται οι δολοφονίες γυναικών για μικροπολιτική αντιπαράθεση από στελέχη της αντιπολίτευσης. Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και εργαζόμαστε αποκλειστικά προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η κ. Συρεγγέλα.

Σπίρτζης: Πόσες γυναίκες πρέπει να θυσιαστούν για αλλάξει η πολιτική Μητσοτάκη

Στη σκιά του αποτρόπαιου εγκλήματος στη Ρόδο, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως μία ακόμη γυναικοκτονία συγκλονίζει τη χώρα στα δύο χρόνια της κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ρωτώντας: «Πόσες γυναίκες πρέπει να θυσιστούν για αλλάξει η πολιτική Μητσοτάκη 'Νόμος και Τάξη';».

Ο κ. Σπίρτζης κάνει λόγο για «έλλειμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρά τις 4.500 κατ' εξαίρεση προσλήψεις, δεν φρόντισε να γίνει μια πρόσληψη κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ψυχιάτρων, νομικών, επιστημόνων πληροφορικής, κλπ) για να μπορέσει η ΕΛΑΣ να ανταπεξέλθει στα καυτά προβλήματα της κοινωνίας».

Και καταγγέλλει ότι «οι προτεραιότητες του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη παραμένουν στο φόβο και την πάταξη των πολιτών, στην καταστολή όποιου διαφωνεί, στην τρομοκράτηση της νέας γενιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ