ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρ. Παυλόπουλος: Στο επίκεντρο της Ευρώπης ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα

Πρ. Παυλόπουλος: Στο επίκεντρο της Ευρώπης ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η Ευρώπη θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι στο επίκεντρό της δεν βρίσκεται το νόμισμα αλλά ο άνθρωπος είπε αναφερόμενος στο προσφυγικό ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά το πέρας της παρέλασης για τον εορτασμό της 195ης επετείου της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων.

"Αν η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλώ μάλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι αυθεντική, κατά τις ιδρυτικές της αρχές, δίχως την Ελλάδα. Το μήνυμα αυτό είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα, υπό το βάρος της προσφυγικής κρίσης, αφού επί του πεδίου τούτου η Ευρώπη, αν θέλει να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως στο επίκεντρό της δεν βρίσκεται το νόμισμα αλλά ο άνθρωπος", είπε.

Και συνέχισε: "Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι μαζί, σ’ ένα πλαίσιο ειλικρινούς και δημιουργικής αλληλεγγύης, πρέπει να σκύψουμε πάνω στους πρόσφυγες υπό όρους Ανθρωπισμού. Φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές, που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, δεν ταιριάζουν σε λαούς της Ευρώπης. Κι απέναντι στην τρομοκρατία πρέπει να δράσουμε με τον τρόπο που ταιριάζει στη νέα βαρβαρότητα, η οποία διαπράττει, κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".

"Μια νέα βαρβαρότητα που θέλει να ξυπνήσει τους χειρότερους εφιάλτες ενός φρικτού παρελθόντος, κατά την διάρκεια του οποίου επιχειρήθηκε η κατεδάφιση του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Σ’ ό,τι αφορά εμάς, τους Έλληνες –κι ελπίζω και τους Εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση- δεν θα τους το επιτρέψουμε", κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ