ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Πολλές και ανανεούμενες οι προτάσεις για τις φρεγάτες

Ν. Παναγιωτόπουλος: Πολλές και ανανεούμενες οι προτάσεις για τις φρεγάτες
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του Πολεμικού Ναυτικού θα ληφθεί σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας η απόφαση για την προμήθεια των φρεγατών.

Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση δύο μνημονίων που αφορούν στη λειτουργία Κέντρου Αριστείας για Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τα κόμματα να μην προεξοφλούν τίποτα ως προς τον τελικό προμηθευτή, σημειώνοντας πως οι προτάσεις είναι πολλές και ανανεούμενες αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι υποψήφιοι προσέρχονται συνεχώς με βελτιωμένες προσφορές.

«Ως προς τα εξοπλιστικά δεν θα δεχθούμε κριτική από αυτούς που δεν αγόρασαν ούτε βίδα. Η απόφαση για τις φρεγάτες έχει αργήσει δεκαετίες. Είναι μια δύσκολη απόφαση και δεν χάθηκε ο κόσμος να πάρουμε λίγες ημέρες ακόμα για να κάνουμε τη σωστή επιλογή με μόνο κριτήριο το συμφέρον και τις ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού. Λίγο θα περιμένετε ακόμα», είπε.

Στην κριτική της Ελληνικής Λύσης ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει στην αμερικανική πρόταση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «Θα περιμένετε, δεν θα προεξοφλείτε τίποτα και δεν θα σπεκουλάρετε. Έχουμε πολλές και ανανεούμενες προτάσεις».

Τα δύο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στήριξαν με την ψήφο τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ