ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μόνο ισόβια για ανθρωποκτονίες, βιασμούς ανηλίκων και θανατηφόρες ληστείες

Μητσοτάκης: Μόνο ισόβια για ανθρωποκτονίες, βιασμούς ανηλίκων και θανατηφόρες ληστείες
INTIME / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αυστηρότερες ποινές για βιασμούς, εμπρησμούς ή εγκλήματα κατά ανηλίκων, καθιερώνονται με τις τροποποιήσεις στους Ποινικούς Κώδικες που τίθενται σήμερα σε διαβούλευση, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει λόγο για την αποκατάσταση λαθών του παρελθόντος σημειώνοντας ότι τα ισόβια θα αποτελούν τη μόνη τιμωρία για ανθρωποκτονίες, βιασμούς ανηλίκων και θανατηφόρες ληστείες.

«Η Ελλάδα αποκτά σύγχρονους και αποτελεσματικούς ποινικούς κώδικες. Η Πολιτεία διορθώνει λάθη τού παρελθόντος, καθιερώνοντας αυστηρότερες τιμωρίες για αδικήματα του παρόντος. Και, με περισσότερες από 150 αλλαγές, αντιμετωπίζει απειλές εναντίον της ζωής και των ελευθεριών αλλά και σε βάρος του Περιβάλλοντος» επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο εξής, καθιερώνονται μεγαλύτερες ποινές για βιασμούς, εμπρησμούς ή εγκλήματα που αφορούν ανηλίκους, και προσέθεσε ότι το ίδιο ισχύει και για την πρόκληση αναπηρίας ή μόνιμης παραμόρφωσης.

«Η εκδίκαση αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας αποκτά, τώρα, προτεραιότητα. Τα ισόβια γίνονται η μοναδική τιμωρία για ανθρωποκτονίες, βιασμούς ανηλίκων και θανατηφόρες ληστείες. Οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα θα μένουν, πλέον, περισσότερο χρόνο στη φυλακή. Ενώ επανέρχεται ως αδίκημα η παράνομη αλιεία στα χωρικά μας ύδατα» τονίζει ο κ.Μητσοτάκης.

«Χαιρετίζω τις τολμηρές τροποποιήσεις στους Ποινικούς μας Κώδικες, που τίθενται σε διαβούλευση. Το νομικό μας οπλοστάσιο ανανεώνεται και το δικαιϊκό μας σύστημα αναμορφώνεται. Το Κράτος Δικαίου συντονίζει τα βήματά του με την κοινωνία και με την εποχή. Παρακολουθώντας τη δεύτερη και προστατεύοντας πάντα την πρώτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ