ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Γερμανία: Οι εκτιμήσεις του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα

Εκλογές Γερμανία: Οι εκτιμήσεις του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα
Sebastian Gollnow/Pool via AP

Τα exit poll και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών παρακολούθησε από τον κήπο της γερμανικής πρεσβευτικής κατοικίας στην Αθήνα, με την παρουσία προσκεκλημένων από τον πολιτικό κόσμο, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς, που ξεκίνησε με το κλείσιμο της κάλπης στη Γερμανία και την ανακοίνωση των exit poll, ο Γερμανός πρέσβης δήλωσε: «Ήταν μια συναρπαστική εκλογική βραδιά. Δεν έχουμε ξαναδεί στη Γερμανία τέτοια εκλογική βραδιά στην οποία το αποτέλεσμα είναι τόσο κοντινό. Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι είδους κυβέρνηση θα σχηματιστεί. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε ποιο κόμμα θα είναι πρώτο. Περιμένω ότι θα υπάρξει μια περίοδος κατά την οποία τα κόμματα θα διερευνήσουν ποια κυβέρνηση συνεργασίας θα διαμορφωθεί».

Στην εκλογική βραδιά παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, οι αναπληρωτές υπουργοί Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, εκπρόσωποι γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων και του ελληνογερμανικού εμπορικού επιμελητηρίου, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και υπότροφοι του προγράμματος ανταλλαγής του γερμανικού κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ