ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: 600.000 πολίτες άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί

Πλεύρης: 600.000 πολίτες άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε περίπου 600.000 ανέρχονται τα άτομα άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ανέφερε στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης και δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι και η περισσότερη ευπαθής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 έχει εμβολιαστεί το 80% και το 70% του ενήλικου πληθυσμού. Ο κ. Πλεύρης σε συνέχεια των δηλώσεων του στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως δεν θα εκτελούνται αποφάσεις απέλασης για τους μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και προσέρχονται να εμβολιαστούν, καθώς –«κι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν». Επεσήμανε δε, πως «η διοικητική πράξη της απέλασης για τους παράνομους μετανάστες που θα εμβολιαστούν, δεν θα ισχύει μόνο για τη στιγμή του εμβολιασμού τους».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην περίπτωση της Μυρτούς που επιδιώκει να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία. Όπως είπε, έχει ήδη επικοινωνήσει με την οικογένειά της για να συζητήσει το θέμα που ανέκυψε με τη μεταφορά της στη Γερμανία και διαβεβαίωσε ότι «ως άνθρωπος και ως υπουργείο θα είναι δίπλα της ώστε αυτό το κορίτσι που υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας να αισθανθεί ότι η Πολιτεία είναι δίπλα της" είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ