ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός Κρήτη - Επικοινωνία Τσίπρα με Αρναουτάκη: Εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε όλους

Σεισμός Κρήτη - Επικοινωνία Τσίπρα με Αρναουτάκη: Εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε όλους
INTIME NEWS

Με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, επικοινώνησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του προς τους κατοίκους της Κρήτης που δοκιμάζονται από τον σεισμό.

«Επικοινώνησα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου σε όλους τους Κρητικούς που δοκιμάζονται από τα 5,8R.

Δύναμη και κουράγιο σε όλες και όλους, μα πιο πολύ στους συγγενείς του άτυχου εργάτη που έχασε τη ζωή του στο Αρκαλοχώρι», σημειώνει ο κ. Τσίπρας στη σχετική ανάρτηση του στο Twitter.

Φονικό πέρασμα του Εγκέλαδου με έναν νεκρό, τραυματίες και υλικές ζημιές

Συνολικά 20 μετασεισμοί σημειώθηκαν στην Κρήτη σε διάστημα τεσσάρων ωρών μετά τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωί της Δευτέρας και κόστισε τη ζωή σε έναν άνδρα 62 ετών, έξω από το χωριό Αρκαλοχώρι, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια, κτήρια και υποδομές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, ο νεκρός είναι δημότης του δήμου, 62 ετών, και εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης του ναού του Προφήτη Ηλία μαζί με τον γιο του κι έναν ακόμη εργάτη που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σώος απεγκλωβίστηκε ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος, ο οποίος είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 11 άτομα έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων ένας πολυτραυματίας και δύο με κατάγματα, οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε κτήρια και υποδομές. Κόκκινες κορδέλες τοποθετούνται σε όσα κτήρια θεωρούνται επικίνδυνα, ενώ κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μεταβεί στο Αρκαλοχώρι για να κλείσουν την παροχή ρεύματος όπου κρίνεται απαραίτητο.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτήρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Σε εφαρμογή τέθηκε το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ