ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν έχουν παρατηρηθεί γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν έχουν παρατηρηθεί γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν έχουν παρατηρηθεί γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας έδωσε στη Βουλή, όπου συζητείται επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και τα τιμολόγια ενέργειας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε λόγο για παροδικό φαινόμενο, επικαλούμενος μάλιστα, και σχετικές δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για πρωτοσέλιδο της Αυγής που ανέφερε για μόνιμες αυξήσεις. «Με το να λέτε πράγματα που δεν έχουν σχέση με την αλήθεια, ωθείτε κάποιους να προχωρήσουν σε αυξήσεις. Εσείς τους ωθείτε σε αυξήσεις», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, υπάρχουν αυξήσεις, αλλά είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Το πρόβλημα είναι εισαγόμενο κι η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό», είπε και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση περί μείωσης φόρων. «Τόλμησε ο μεγαλύτερος φορομπήχτης, ο κ. Τσίπρας να προτείνει στην κυβέρνηση μειώσεις φόρων, ποιος αυτός που φορολόγησε ότι πετούσε, κολυμπούσε κι ανέπνεε...», ανέφερε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση «έγδαρε όχι μόνο τη μεσαία τάξη αλλά όλους τους Έλληνες».

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε αναφορές αναζήτησης όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών για την υπόθεση της, είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση. «Κανονικά εμείς θα πρέπει να σας στείλουμε στο Ειδικό Δικαστήριο για τη ΔΕΗ».

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σημειώνοντας ότι «εμείς για το 17% της ΔΕΗ εξασφαλίσαμε 750 εκατ. ευρώ, ενώ για το ίδιο ποσοστό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εγγράψει έσοδα μόλις 100 εκατ. ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ