ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσφορία για υπουργούς σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου

Δυσφορία για υπουργούς σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου
EUROKINISSI

Η έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές σε συνδυασμό με τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Ειδομένης και συνολικότερα στο προσφυγικό δεν επέτρεψαν στο Μέγαρο Μαξίμου να ασχοληθεί με τις παραφωνίες Δρίτσα και Σπίρτζη στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχει δυσφορία τουλάχιστον ως προς το πρόσωπο του υπουργού Ναυτιλίας που έξυσε την πληγή των ιδιωτικοποιήσεων λίγες μόλις ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ-Cosco. Η δυσφορία αυτή δεν μετριάστηκε ούτε μετά την διορθωτική δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος δήλωσε ότι δεν κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό και ότι οι ερμηνείες που δίδονται στις αρχικές του δηλώσεις «έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι την μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο», είναι σκόπιμες.

Παρά την δυσφορία της η κυβέρνηση δεν θέλησε να δώσει έκταση στην διαφοροποίηση Δρίτσα καθώς έχει το βλέμμα της στραμμένο στην αξιολόγηση και ασφαλώς στο προσφυγικό που παίρνει καθημερινά νέες απρόβλεπτες διαστάσεις.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία χθες με τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για τα γεγονότα στην Ειδομένη. Επιπλέον είχε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας.

Ο Νίκος Τόσκας πάντως που έχει μπει στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «περίεργη» συνεργασία χρυσαυγιτών και ΜΑΤ στα γεγονότα του Πειραιά την Παρασκευή εξέδωσε χθες το βράδυ μία γενικόλογη και αόριστη ανακοίνωση για το Προσφυγικό που οπωσδήποτε δεν αναφέρεται στον ρόλο της ΕΛΑΣ στις εξελίξεις αλλά επισημαίνει τις προσπάθειες που καταβάλλει συνολικά η κυβέρνηση.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Η κυβέρνηση προτίμησε χθες με αφορμή την πώληση του ΟΛΠ να προσπεράσει το ενδοκυβερνητικό πρόβλημα και να ασκήσει εντονότατη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσής για τα σχόλιά τους μετά την υπογραφή της συμφωνίας του ΤΑΙΠΕΔ με τον κινεζικό κολοσσό. Αρχικώς η κυβέρνηση επεσήμανε ότι πολιτική της ΝΔ δεν είναι η συμφωνία για το λιμάνι αλλά αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν με την Siemens συνιστώντας αυτοσυγκράτηση και λιγότερο θεατρινισμό την ώρα που το γραφείο Τύπου της ΝΔ έχει κατεβάσει ρολά για τις αποκαλύψεις περί την λίστα Λαγκάρντ. Η αιχμή αφορούσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία συγγενείς του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά βρίσκονται στην συγκεκριμένη λίστα.

Το Μαξίμου επανήλθε δριμύτερο δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη που κάλεσε όσους υπέγραφαν «λευκά χαρτιά» και παρέδωσαν τη χώρα δέσμια στις προθέσεις των δανειστών να πουν τι έχουν κάνει αυτοί όταν επέβαλαν στην οικονομία μέτρα 65 δις και μείωσαν το ΑΕΠ κατά 25%.

Πάντως η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα αποκτά πρόσθετο πολιτικό ενδιαφέρον καθώς την Τετάρτη θα συζητηθεί στην Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ