ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδίκασε τα επεισόδια στη Σταυρούπολη η Ζέττα Μακρή στη Βουλή

Καταδίκασε τα επεισόδια στη Σταυρούπολη η Ζέττα Μακρή στη Βουλή
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καταδίκασε τα βίαια επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με τις επιθέσεις μαθητών σε φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική διαμαρτυρία η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και απέρριψε την κριτική για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή.

"Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής μαθημάτων", είπε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δεληβοριά για θέμα αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας.

Η αναφορά της κ. Μάκρη δεν ικανοποίησε τους δύο βουλευτές. "Βγήκαν από το σχολείο με καδρόνια χρυσαυγίτες και έβγαλε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή και απλά καταδικάζετε; Δεν έχετε τόλμη... Ήταν τραμπουκισμός, τόσο πολύ είστε δεμένοι στο άρμα της ακροδεξιάς; Αφήνετε τους τραμπούκους να αλωνίζουν, ντροπή", σχολίασε ο Νίκος Φίλης, ενώ ο Γιάννης Δελής κάλεσε το υπουργείο να πάρει θέση, καθώς δεν επρόκειτο για μια απλή διακοπή μαθημάτων, αλλά επιθέσεις φασιστικών ομάδων.

Ανταπαντώντας η Ζέττα Μακρή υπογράμμισε πως οι αναφορές για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή δεν έχουν αποδέκτη την κυβέρνηση. "Καταδίκασα απερίφραστα, ίσως όχι με τρόπο που θα θέλατε εσείς, απλά είμαι προνοητική ως δικηγόρος, καθώς δεν γνωρίζω από μέσα τα πράγματα κι αυτά για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή δεν έχουν αποδέκτη κι είμαι σίγουρη ότι δεν αφορούν εμένα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ