Κατατέθηκαν οι ρυθμίσεις για ΕΝΦΙΑ, γονικές παροχές που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Κατατέθηκαν στη Βουλή τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορούν -μεταξύ άλλων- στον ΕΝΦΙΑ αλλά και το αφορολόγητο δωρεών και γονικών παροχών.
Ειδικότερα, η τροπολογία η οποία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στην Βουλή προβλέπει:
- Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ δύναται να πραγματοποιηθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη και δεύτερη δόση να καταβάλλεται εως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου 2021-09-30.
- Υπάγονται σε υπερμειωμένο ΦΠΑ 6% αντί 13% οι ζωοτροφές εξαιρουμένων των τροφών για σκύλους και γάτες κλπ.
- Υπάγεται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% η παροχή υπηρεσιών από γυμναστήρια και σχολές χορού από 1.10.2021 εως 30.6.2022.
- Παρατείνεται εως την 30.6.2022 η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες.
- Αυξάνεται το αφορολόγητο ποσό δωρεών και γονικών παροχών περιουσιακών στοιχείων σε 800.000 ευρώ από 150.000 ευρώ που ισχύει.
- Μειώνεται ο συντελεστής φόρου κεφαλαίου και ορίζεται στο 0,5%.
- Αναστέλλεται έως τις 30.6.2022 η επιβολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης.
- Επαναπροσδιορίζονται μειούμενα τα επιβαλλόμενα τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, καρτοκινητής. Ειδικά για φυσικά πρόσωπα ηλικίας 15 εως 29 ετών τα τέλη μηδενίζονται.
- Προβλέπεται η καταβολή από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης επιδότησης της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Ρύθμιση οφειλών: Τι αλλάζει στη διαπραγμάτευση με τους servicers - Τα πρόστιμα και το πλαφόν του 15%
04:00
«Ανάσα» για τις τιμές στα καύσιμα - Ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα
03:00
Ρεύμα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές της ΔΕΗ στο «μπλε» και το «πράσινο» τιμολόγιο
02:00
Δακτύλιος: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση - Πώς θα βγάλετε κάρτα εισόδου
01:00