ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλληνες Ολυμπιονίκες: Έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει τους αθλητές

Έλληνες Ολυμπιονίκες: Έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει τους αθλητές
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα της Ολομέλειας η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Τόκιο, οι οποίοι στις σύντομες παρεμβάσεις τους απηύθηναν έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει τον ελληνικό αθλητισμό.

"Αυτό το καλοκαίρι, εν μέσω πανδημίας και κλιματικής κρίσης, χαρίσατε στον ελληνικό λαό μεγάλες χαρές και υπερηφάνεια, στέλνοντας παράλληλα, μηνύματα αντοχής, επιτυχίας και αισιοδοξίας που τόσο χρειάζεται η χώρα μας", επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο πρόεδρος της Σπύρος Καπράλος χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα το γεγονός της κατάκτησης τεσσάρων μεταλλίων, αλλά και ότι 14 αθλητές μας κατετάγησαν στην πρώτη 8άδα. Ο κ. Καπράλος κάλεσε την Πολιτεία και όλες τις πολιτικές δυνάμεις "να εξετάσουν το ενδεχόμενο της εξασφάλισης επαγγελματικής αποκατάστασης των εν ενεργεία διακεκριμένων αθλητών μας ,ώστε απερίσπαστοι να παλεύουν και να προπονούνται για να χαρίσουν διακρίσεις στην χώρα μας", πρόταση την οποία χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα ο παριστάμενος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις παροχές και τα προνόμια των αθλητών.

"Απευθύνω έκκληση σε άπαντες να στηρίξουν τον αθλητισμό, όλα τα παιδιά που βλέπετε εδώ σήμερα κόβουμε τα χέρια μας, σπάμε τα πόδια μας, ξεπερνάμε τον εαυτό μας καθημερινά, ο κ. Αυγενάκης έκανε αρχή με τις αλλαγές στο νόμο, χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη σε όλη την 4ετία κι όχι μόνον όταν πλησιάζουμε στους αγώνες", επεσήμανε ο Λευτέρης Πετρούνιας που έφθασε με καθυστέρηση, λόγω αλλάζοντας ρούχα στο πάρκινγκ, όπως είπε.

Σύνταξη και ασφάλιση για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες ζήτησε από την Πολιτεία ο αθλητής του πόλο Μάνος Ζερδεβάς, ενώ η αθλήτρια του τζούντο Ελισάβετ Ελτσίδου ανέφερε πως αρκετοί αθλητές εγκαταλείπουν τις προσπάθειες λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. "Πολλοί δεν ακολουθούν το όνειρο του και εγκαταλείπουν, να επανέλθουν τα προνόμια, να λάβει υπόψη η Πολιτεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να δώσει κίνητρα στους αθλητές", είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ