ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Κόστα στο Μαξίμου

Συνάντηση Τσίπρα - Κόστα στο Μαξίμου

Για τις 11:30 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.

Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Τσίπρας και Κόστα αναμένεται να υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας θα έχει συνάντηση και συνομιλίες και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 10:30 ενώ στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Κόστα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πορτογάλου υπουργού Εξωτερικών, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Ο Αντόνιο Κόστα είχε εκφράσει την ετοιμότητα της χώρας του να υποδεχθεί 6000 πρόσφυγες από την Ελλάδα, επιπλέον αυτών που ανέλαβε να φιλοξενήσει ούτως ή άλλως στο πλαίσιο των ποσοστώσεων, κάτι που είχε γνωστοποιήσει με σχετική του επιστολή στη Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ