Καραμανλής: Αρχές 2022 ξεκινά ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος, θα ολοκληρωθεί το 2024
Το 2024 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος που ξεκινά αρχές του 2022, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.
Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Νικολακόπουλου και του Μιχάλη Κατρίνη από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως η μεγάλη περιπέτεια του λαού της Ηλείας, μετά από μια 15ετία έληξε.
Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ έδωσε την απαιτούμενη προγνωστοποίηση, η οποία επί της ουσίας ανάβει το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου.
Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ανέφερε ότι η υλοποίηση του έργου θα γίνει με ταχύτητα λόγω του πεδινού της περιοχής.
Εκτίμησε δε, ότι ένα τμήμα του έργου και συγκεκριμένα το κομμάτι Κάτω Αχαΐα -Πύργος, θα είναι έτοιμο το 3ο τρίμηνο του 2023.
«Έως το τέλος του 2024 θα έχουμε ένα μοντέρνο, εκσυγχρονισμένο οδικό δίκτυο από τα καλύτερα της Ευρώπης», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής.
Εύβοια: Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο νεαρών στην Δίρφυ που αποκλείστηκαν στα χιόνια
11:48
Μπουλντόζες κατεδάφισαν κτήρια του ΟΗΕ στην Ιερουσαλήμ - Ύψωσαν σημαία του Ισραήλ (vids)
11:47
Πυρκαγιά στο Πακιστάν: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοουμένους - Μάχη κάτω από τα συντρίμμια (pics&vids)
11:46
Χρυσός: Άλμα 9,5% σε 20 ημέρες - Ξεπέρασε τα 4.700 δολάρια
11:45