ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Καυγάς Θεοχάρη-Καραθανασόπουλου για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Βουλή: Καυγάς Θεοχάρη-Καραθανασόπουλου για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Χάρη Θεοχάρη και τον Νίκο Καραθανασόπουλο από το ΚΚΕ.

Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ότι η κυβέρνηση καταδικάζει την βία από όπου κι αν προέρχεται όχι μόνο σε επίπεδο λόγων αλλά και έργων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ που μίλησε για οργανωμένο σχέδιο, ζητώντας ξεκάθαρη καταδίκη των ταγμάτων εφόδου.

«Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής προελαύνουν στην Θεσσαλονίκη και καταλαμβάνουν περιοχές. Μετατρέπουν σε ορμητήρια των εγκληματικών, φασιστικών τους πράξεων τα σχολεία κι η κυβέρνηση με τη στάση της δείχνει ανοχή στη δράση αυτή και τη συγκαλυπτει», είπε ο κ. Καραθανασόπουλου, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη τη στάση του υπουργείου Παιδείας. «Είναι ντροπή», ανέφερε.

«Η βία αυτή είναι καταδικαστέα. Η φασιστική βία είναι καταδικαστέα όπως και κάθε άλλου είδους βία. Η κυβέρνηση έδρασε με πράξεις και κινητοποίησε την δικαιοσύνη. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε και αποτρεπτικά και με έρευνες, συλλήψεις και προσαγωγές. Θα συνεχίσει να το κάνει. Τα κίνητρα δεν δικαιολογούν την βία. Στην Δημοκρατία η βία δεν είναι ανεκτή. Όσο δεν το λέτε εσείς είστε υπόλογοι», αντέτεινε ο Χάρης Θεοχάρης με τον Νίκο Καραθανασόπουλο να υποστηρίζει ότι η βία προέρχεται από το κράτος, το οποίο αξιοποιεί τέτοιου είδους μηχανισμούς για να τσακίσει το λαϊκό κίνημα.

«Λυπάμαι γιατί είχατε ευκαιρία να καταδικάσετε και να βοηθήσετε στην επίλυση των προβλημάτων. Όταν μας λέτε στο Κοινοβούλιο πως η μόνη πραγματική βία είναι η βία του κράτους εσείς εξοπλίζετε με επιχειρήματα ομάδες που δεν ανήκουν στο κράτος να θεωρούν ότι μπορούν να ασκούν βία», ήταν η απάντηση του Χάρη Θεοχάρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ