ΝΔ για Παλαιοκρασσά: Υπηρέτησε με αυταπάρνηση τις ιδέες του, την παράταξη και την πατρίδα
Ανανεώθηκε:
Τον Ιωάννη Παλαιοκρασσά που έφυγε σήμερα 2 Οκτωβρίου από τη ζωή, αποχαιρετά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, ιστορικό στέλεχος της οποίας υπήρξε.
«Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα ένα ιστορικό της στέλεχος, τον Γιάννη Παλαιοκρασσά», αναφέρεται στο μήνυμα από τη ΝΔ στο οποίο και προστίθενται τα ακόλουθα:
«Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1992 ενώ υπήρξε ο στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης της 17Ν με ρουκέτα στην οποία σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο LSE. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του συλλόγου των Ελλήνων Φοιτητών στο LSE, εργάστηκε στο Υπουργείο Συντονισμού και διατέλεσε οικονομικός σύμβουλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».
«Από το 1963 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος επιχειρήσεων. Διετέλεσε Υφυπουργός, αναπληρωτής Υπουργός και Υπουργός Συντονισμού από το 1977 ως το 1981. Ορίστηκε Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας το 1982, ενώ το 1993 ανέλαβε Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς ήταν ένας πολιτικός που συνδύαζε τη μαχητικότητα του ιδεολόγου και την αποτελεσματικότητα του τεχνοκράτη. Σε όλη του την πλούσια πορεία προσφοράς υπηρέτησε με πίστη και αυταπάρνηση τις ιδέες του, την παράταξη και την πατρίδα χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να λογαριάσει ποτέ το πολιτικό κόστος.
«Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια», καταλήγει η ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία για τον θάνατο του Ιωάννη Παλαιοκρασσά.
SPONSORED
«Πολύ ανησυχητική» η εγκατάλειψη του σχεδίου για το νέο κοινό μαχητικό δηλώνει η Μαδρίτη
22:47
Τρεις συλλήψεις για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης
22:39
Θεσσαλονίκη: Νεκρή 74χρονη λουόμενη στην παραλία της Περαίας
22:38
Μυστήριο με εξαφάνιση κοσμημάτων αξίας άνω των 9,8 εκατ. ευρώ στη Κύπρο
22:26