ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Άδειασε» ο Νίκος Δένδιας τον Μπογδάνο για εμφυλιοπολεμικές κορόνες

Βουλή: «Άδειασε» ο Νίκος Δένδιας τον Μπογδάνο για εμφυλιοπολεμικές κορόνες
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» επεφύλαξε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, καλώντας τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να μην προκαλεί με τη συμπεριφορά του.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής οδυνηρών στιγμών είναι απαράδεκτη, η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και η κατάθεση στεφανιού με τη Χρυσή Αυγή δεν είναι ανεκτή» είπε ο κ. Δένδιας με αφορμή την παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε εκδήλωση στο Βίτσι.

«Η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή κι όσο είμαι εγώ σε αυτή την αίθουσα δεν θα το επιτρέψω» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, παρεμβαίνοντας στην άγρια κόντρα Μπογδάνου-Παφίλη.

Αφορμή για την πρωτοφανή ένταση υπήρξε αντικομμουνιστική αναφορά του βουλευτή της ΝΔ.

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές, ο μεγαλύτερος κίνδυνος, έλεγε, ήταν οι κομμουνιστές» ανέφερε από το βήμα της Βουλης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ.

Θ. Παφίλης: Γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο, γεμάτος από αίμα ΚΚΕ, πρόγονοι σας συνεργάτες Γερμανών και ταγματασφαλιτών... και έρχεστε να μας κάνετε μαθήματα; Τι υποστηρίζετε; Αυτά που λέτε τα λένε και οι χρυσαυγίτες, αυτούς υπερασπίζεστε και σήμερα αλλά δεν μας πιάνει το δηλητήριο... Τι Μπογδάνος τι ρουφιάνος, τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή...

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για βαρύτατο ατόπημα του κ. Παφίλη, απαγορεύοντας του -όπως είπε- να τον συνδέει με τη Χρυσή Αυγή και με ναζιστικά ή ρατσιστικά μορφώματα, τα οποία έχει πολεμήσει και έχει παίξει ξύλο μαζί τους. «Έχω δεχθεί τραμπούκικες επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή και από την άκρα Αριστερά», είπε και υποστήριξε ότι ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή και αποτελεί δικαίωμα.

Θ. Παφίλης: Το σας απαγορεύω το έλεγαν επί χούντας [..] εμείς δεν κρύψαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία, αυτά που είπατε τα έλεγε η Χρυσή Αυγή και δεν αποσύρω τίποτα... Εσείς θέλετε να παίξετε τον πολέμιο του κομμουνισμού και λέτε βάζετε τα στήθη σας, σιγά τα αίματα, δεν ειστε κι ο Ναπολέων Βοναπάρτης κι ο μεγάλος πολιτικός για να σε κυνηγήσουν. Αυτος ο αντικουμμουνισμός και η θεωρία των δύο άκρων θέλει να αθωώσει αυτά τα ρατσιστικά τομάρια και λίγα λέω...

Κ. Μπογδάνος: Εκεί που τιμήσαμε τους Έλληνες που σταμάτησαν τον διαμελισμό της πατρίδας ήταν ο κ. Τζηκαλάγιας και η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αντώνιου. Στη δημοκρατία, τα φασιστοειδή και τους μαύρους τύπους τους διώκει και τους συλλαμβάνει η πολιτεία, είμαι αυτής της άποψης.

Ο υπουργός Εξωτερικών παρενέβη και έστρεψε το βλέμμα προς τα έδρανα της ΝΔ και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, λέγοντας:

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι.

Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή αυγή Αυτή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεχτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ