ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια να επηρεάσει τους λογαριασμούς

Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια να επηρεάσει τους λογαριασμούς
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την υπόσχεση στους καταναλωτές ότι δεν θα δουν τους λογαριασμούς να «φουσκώνουν», λέγοντας πως η κυβέρνηση θα απορροφήσει τις αυξήσεις για το μέσο νοικοκυριό, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε για τις αυξήσεις στην ενέργεια.

«Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια, συγκεκριμένα, να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή σε ρεύμα και φυσικό αέριο, η κυβέρνηση με μέτρα θα απορροφήσει τις αυξήσεις για το μέσο νοικοκυριό. Όσον αφορά στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αυτό θα είναι για όλους, για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό θα αφορά τους δικαιούχους», είπε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, ωστόσο, χρειάζεται προσοχή ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον πληθωρισμό. «Δουλεύουμε με σύνεση, αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας», είπε και ανέφερε ότι το 2020 και το 2021 η Ελλάδα είχε μηδενικό πληθωρισμό.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές στα τρόφιμα, είπε ότι έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, δεν είναι υψηλότερες και πρόσθεσε ότι οι αλυσίδες τροφίμων μπορούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις στα ναύλα.

Ορθή η απόφαση για τη διαγραφή Μπογδάνου

Ερωτηθείς για το θέμα της χθεσινής διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις αντικομμουνιστικές αναφορές του στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ορθή και επιβεβλημένη την απόφαση του πρωθυπουργού.

«Ο Μπογδάνος έκανε πολύ μεγάλο λάθος, παρά το ότι τον συμπαθώ και είναι φίλος μου, αποφάσισε να αλλάξει την ατζέντα για λόγους που δεν καταλαβαίνω. Την τελευταία φορά τον υποστήριξα για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί με λίστα με τα παιδιά. Όμως όταν είμαστε στην πολιτική φερόμαστε με υπευθυνότητα, καταλαβαίνουμε τη στιγμή, το χώρο και τον τρόπο, και ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος τα παραβίασε», είπε.

Αυτό που προέχει είναι «η ενδυνάμωση της Ελλάδος, η ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, και αυτό πρέπει να συζητάμε και όχι ζητήματα ιστορικού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε στη συνέχεια. Για το ενδεχόμενο διαγραφής από το κόμμα είπε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και ο κ. Μπογδάνος πρέπει να καταλάβει ότι έκανε λάθος.

Με αφορμή την ερώτηση αν ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει ο κ. Μπογδάνος στην Κ.Ο. της ΝΔ στην περίπτωση που ζητήσει συγγνώμη, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν μ' αρέσει, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος, να υποδύεται τον πρόεδρο της ΝΔ». «Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ