ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ορθή η απόφαση για τη διαγραφή του Μπογδάνου

Γεωργιάδης: Ορθή η απόφαση για τη διαγραφή του Μπογδάνου
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ορθή και επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις αντικομμουνιστικές αναφορές του τελευταίου στη Βουλή.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε μια απόφαση σωστή. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μπογδάνος -φίλος μου, τον συμπαθώ και πολύ, δεν θέλω να πω ψέματα σ' αυτό- έκανε πολύ μεγάλο λάθος» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Μπογδάνος αποφάσισε να αλλάξει την ατζέντα σε μια εβδομάδα που έπρεπε να κυριαρχήσει –όπως είπε– η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους το έκανε αυτό.

«Παρότι και εγώ τον είχα υποστηρίξει πριν από δύο εβδομάδες για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί με λίστα με τα παιδιά. Όμως όταν είμαστε στην πολιτική φερόμαστε με υπευθυνότητα, καταλαβαίνουμε τη στιγμή, το χώρο και τον τρόπο, και αυτά όλα ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος τα παραβίασε. Και αυτό δεν ήταν σωστό», είπε.

Αυτό που προέχει είναι «η εδυνάμωση της Ελλάδος, η ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, και αυτό πρέπει να συζητάμε και όχι ζητήματα ιστορικού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε στη συνέχεια. Για το ενδεχόμενο διαγραφής από το κόμμα είπε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και ο κ. Μπογδάνος πρέπει να καταλάβει ότι έκανε λάθος.

Με αφορμή την ερώτηση αν ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει ο κ. Μπογδάνος στην Κ.Ο. της ΝΔ στην περίπτωση που ζητήσει συγγνώμη, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν μ' αρέσει, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος, να υποδύεται τον πρόεδρο της ΝΔ». «Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ