ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά ανακοίνωσε ο Τσιάρας

Τη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά ανακοίνωσε ο Τσιάρας
ΙΝΤΙΜΕ

Τη μεταφορά όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα σύγχρονο κτήριο που θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ο κ. Τσιάρας , ανακοίνωσε ότι ήδη αναρτήθηκε στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτηρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν όλα τα Δικαστήρια και οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά.

«Η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτήριο θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου πόλου, τόσο από χωροταξική όσο και από οικονομική άποψη, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η βιώσιμη επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο υπουργός.

Τέλος, το νέο δικαστικό μέγαρο θα καλύπτει όλες τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ενεργειακές του απαιτήσεις και να μειωθεί το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Το ζήτημα της στέγασης των δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών απασχολεί εδώ και 30 χρόνια τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες για τη μεταστέγαση τους σε διαφορετικά κτήρια.

Τελικά μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο μπορούσε να συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτηρίου 30.000 περίπου τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ