ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κουρτς παραιτήθηκε για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης καλύπτει την Opinion poll
«Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Όπως δεν τα κατάφερε και ο επιστήθιος φίλος του, κ. Κουρτς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, υπό τον τίτλο: «Ο Κουρτς παραιτήθηκε για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης καλύπτει την Opion Poll».
Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο ακροδεξιός και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, Σεμπάστιαν Κουρτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από καγκελάριος επειδή έδωσε 1 εκατ. κρατικό χρήμα σε στημένες δημοσκοπήσεις και δημοσιεύματα».
«Στην Ελλάδα», συνεχίζει, «ο κ. Μητσοτάκης έχει μοιράσει πάνω από 50 εκατ. κρατικό χρήμα με τις γνωστές λίστες και απευθείας αναθέσεις και μπλοκάρει τον όποιο έλεγχο» και «δεν επιτρέπει ακόμα και την σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής να εξετάσει τα στοιχεία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παραβιάζοντας τον νόμο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν, ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll, μέσω άλλης εταιρίας του, συνδεδεμένης με τη δημοσκοπική, έλαβε με απευθείας ανάθεση 270.000 ευρώ από το Δημόσιο, για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας. Και η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική».
SPONSORED
Ρόδος: Τι ισχυρίζεται ο 45χρονος για το τροχαίο δυστύχημα - Η μαρτυρία και το βίντεο με τη σύγκρουση
09:04
Πυροβολισμοί στην Ισπανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες
09:01
Νέα μελέτη για το καρπούζι αποκαλύπτει άγνωστα οφέλη για την καρδιά και τα αγγεία
08:45
Πάτρα: Τρόμος για μητέρα τριών παιδιών - Ληστές την χτύπησαν και την πέταξαν σε χαντάκι
08:38