Μηταράκης: Η χώρα δέχεται ενορχηστρωμένη επίθεση επειδή φυλάττει τα σύνορα της
«Για οργανωμένη προπαγάνδα και ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται η χώρα μας από κυκλώματα λαθροδιακινητών», έκανε λόγο στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης
Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Κρίτωνα Αρσένη από το ΜέΡΑ25 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε σε οργανωμένη προσπάθεια άσκησης πιέσεων από «βιομηχανία» λαθροδιακινητών που λόγω της μείωσης των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα κατά 90% το 2021 σε σχέση με το 2019, χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ.
«Μεταφέρουν ανθρώπους από την ασφαλή χώρα Τουρκία και αυτό λέγεται εμπόριο ανθρώπινου πόνου», επεσήμανε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε πως «σκάφη αποπλέουν από τα τουρκικά παράλια, κινούνται σε διεθνή ύδατα και φέτος έχουν αποβιβάσει περίπου 7.000 ανθρώπους στην Ιταλία».
Στο αντικείμενο της επίκαιρης ερώτησης του Κρίτωνα Αρσένη για εξαφανίσεις προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας και ειδικότερα για εξαφάνιση μεταναστών στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό στα αρχεία των υπηρεσιών του υπουργείου. Ο Κρίτων Αρσένης επέμεινε πως «σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού, περίπου 4.000 αφίξεις δεν έχουν καταγραφεί».
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στις 15/1 το Νational Theater "Το πέμπτο βήμα" του Ντέιβιντ Άιρλαντ
13:25
Σαμαράς για Novartis: «Η δικαιοσύνη πιστοποίησε την πολιτική σκευωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
13:19
Ποιοι εκπρόσωποι αγροτών θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη στις 15.00
13:17
Σε ξενοδοχείο - κάστρο μεταφέρεται η τέταρτη σεζόν της σειράς «The White Lotus» (pics)
13:15