ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ 25: Υπέρ της εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφημιστική εκστρατεία της Covid

ΜέΡΑ 25: Υπέρ της εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφημιστική εκστρατεία της Covid
INTIME

Συμφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις, το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25:

«Το ΜέΡΑ25 έχει αντιταχθεί σε Εξεταστικές Επιτροπές για ποινικά ζητήματα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί. Πάγια θέση του είναι, ότι η Βουλή δεν πρέπει να μετατρέπεται σε Δικαστήριο, αλλά ότι παρόμοια ζητήματα πρέπει να εξιχνιάζονται από ένα αρμόδιο Σώμα Δίωξης Εγκλήματος Πολιτικών και Μεγάλων Επιχειρήσεων.

»Αντιθέτως, το ΜέΡΑ25 είναι υπέρ της εξεταστικής διερεύνησης από τη Βουλή κάθε μείζονος πολιτικού ζητήματος, όπως παλαιότερα ο Φάκελος της Κύπρου και τώρα ο Φάκελος των Μνημονίων. Σε αυτή τη βάση, το ΜέΡΑ25 συμφωνεί να ανοίξει ο Φάκελος των ελεγχόμενων Μέσων Μαζικής «Ενημέρωσης» και των χειραγωγημένων δημοσκοπήσεων.

»Ωστόσο, δεν πρέπει να τρέφει κανείς αυταπάτες, διότι το βασικό πρόβλημα της Δημοκρατίας παραμένει η ιδιοκτησία των ΜΜΕ. Όσο αυτά ελέγχονται από την παρασιτική Ολιγαρχία, κανένας έλεγχος δεν πρόκειται να τα "εκδημοκρατίσει".»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ