ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβανός: Ζήτησε αντίδραση της ΕΕ στην παραβατικότητα των τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

Λιβανός: Ζήτησε αντίδραση της ΕΕ στην παραβατικότητα των τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Το ζήτημα της παράνομης αλιείας από τουρκικά σκάφη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο έθεσε ο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, ενώπιον των ομολόγων του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας να ενταθούν οι ενέργειες της Κομισιόν προς την τουρκική πλευρά για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Λιβανός δήλωσε κατά την παρέμβασή του στις εργασίες του Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, ότι αυτές οι ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αξίες και ιδιαίτερα τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών-μελών της ΕΕ

«Ζήτησα την άμεση εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων και βεβαίως την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Λιβανός υπογραμμίζοντας ότι οι εν λόγω ενέργειες δεν αποτελούν διμερές θέμα, αλλά ευρωπαϊκό.

«Με χαρά μεγάλη διαπίστωσα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εταίρων μας στηρίζει το ελληνικό αίτημα, αντιλαμβάνεται την ανάγκη για αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διαπιστώνει ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα αποτελούν και τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα» δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Θα συνεχίσουμε ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, με τον Ευρωπαίο επίτροπο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρις ότου η Τουρκία να σταματήσει να καταπατά το Δίκαιο και να αλιεύει παράνομα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδος και της Ευρώπης στο Αιγαίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ