ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc: Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ - Τι προβληματίζει τους πολίτες

Δημοσκόπηση Marc: Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ - Τι προβληματίζει τους πολίτες
Intime/Λιάκος Γιάννης

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως μετά την νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για λογαριασμό του ANT1 και σύμφωνα με την οποία η διαφορά της κυβέρνησης της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 34,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, το Κίνημα Αλλαγής 6,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,4%, το ΜέΡΑ25 2,7%, άλλο κόμμα 5,4% και άκυρο/λευκό 2,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Marc «βλέπει» ότι η ΝΔ θα φτάσει στο 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5%, το Κίνημα Αλλαγής στο 8%, το ΚΚΕ στο 6,5%, η Ελληνική Λύση στο 5,5%, το ΜέΡΑ25 στο 3,5% και άλλο κόμμα στο 8%.

Την μεγαλύτερη ανησυχία για τους πολίτες, σύμφωνα με την έρευνα, την προκαλεί η πανδημία και ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά το ζήτημα της ακρίβειας και εν συνεχεία η πορεία της οικονομίας, τα εθνικά θέματα και τέλος το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, ενώ θεωρεί λάθος την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να την καταψηφίσει.

Θετικά κρίνει το 76,8% επίσης την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Επιπλέον, το 49,2% εγκρίνει την απόφαση της κυβέρνησης για περισσότερες ελευθερίες σε εμβολιασμένους.

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης από τους πολίτες.

Σημειώνεται πως στην έρευνα συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου, με μέγεθος δείγματος 1.007 νοικοκυριών, στο χρονικό διάστημα από τις 6 έως και σήμερα 11 Οκτωβρίου, σε πανελλαδική κάλυψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ